Ange ditt sökord

Blågul mango- och blåbärssmoothie

Blågul mango- och blåbärssmoothie

Sommaren är här och framför oss ligger bland annat nationaldagsfirande och fotbolls-EM. Vad passar bättre än att då servera en läskande god smoothie som går i färgerna blått (nåja, hyfsat blått) och gult!

Annons:

Smoothin är en mix av mango och blåbär och kräver sin hand för att få till lagren men det är en smoothie som garanterat kommer att få folk att höja på ögonbrynen. Dessutom smakar den riktigt gott.

Ingredienser

  • 1 mogen mango
  • 2 dl blåbär, färska eller frusna
  • 1 mogen banan
  • 1 dl yoghurt
  • 1 matsked honung
  • 2 matskedar citronjuice
  • 1 dl isbitar

Gör såhär

Du börjar med lagret med mango. Skala och skär upp mangon i bitar. Placera mangon, en halv deciliter blåbär, banan, ungefär en halv dl av yoghurten, en matsked citronjuice och halva mängden av is i mixern. Mixa i ungefär två minuter tills du får en jämn och krämig konsistens. Häll upp i två glas, fyll glasen till hälften och ställ undan dessa.

Nu är det dags för lagret med blåbär! För att undvika att nästa lager blir missfärgat, diska ur mixern ordentligt. Lägg sedan i resten av ingredienserna och mixa även dessa i cirka 2 minuter tills du får en jämn och fin konsistens.

Ta fram glasen som redan innehåller mangolagret, häll sedan över det nya lagret med blåbär sakta och det kommer bildas en blå-gul smoothie. Mums!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: