Ange ditt sökord

Den nya BarncancerAppen gör att alla närstående kan ta del av viktig – och alltid uppdaterad – information på ett snabbt och smidigt sätt. Foto: Shutterstock

Den nya BarncancerAppen gör att alla närstående kan ta del av viktig – och alltid uppdaterad – information på ett snabbt och smidigt sätt. Foto: Shutterstock

BarncancerAppen ger stöd och information till familjen

Familjer med barn som har cancer har det svårt nog som det är och behöver ett enkelt och lättillgängligt sätt att få stöd och viktig information. Den nya BarncancerAppen ska fylla just den funktionen.

Annons:

Appen är utvecklad av representanter för barncanceravdelningen vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna tillsammans med Innovationsplatsen och Barncancerfonden.

Från fysisk pärm till app

En stor fördel med den nya BarncancerAppen är att man går från att använda en traditionell informationspärm till en digital och lättanvänd app. Det gör att alla närstående kan ta del av viktig – och alltid uppdaterad – information på ett snabbt och smidigt sätt.

Appen är initialt framtagen för barncanceravdelningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus, men förhoppningen är förstås att den framöver ska kunna anpassas även till andra barncanceravdelningar runt om i landet. 

Enklare nå ut till familjer och anhöriga

Hantering av appen och uppdatering av innehållet kommer personalen på barnokologen själva att stå för. Genom appen finns också möjlighet för barnonkologen att skicka ut push-notiser om extra viktig information.

Personalen upplever redan att appen medför en förenklad hantering av informationen och är ett bra sätt att nå ut till föräldrar och anhöriga på. I appen finns till exempel viktiga telefonnummer, länkar, rutiner, undersökningar och svar på ofta förekommande frågor. Den rymmer helt enkelt all praktisk information som kan vara bra att ha men som man kanske inte tänker på att fråga om vid ett läkarbesök. 

Utveckling i dialog med föräldrar

Aktuell information är av största vikt för familjer med barn som vårdas för cancer. I utvecklingen av BarncancerAppen har därför föräldrar fått vara med och bidra med tankar, behov och önskemål om vilken funktion appen ska fylla. 

Ladda ner BarncancerAppen till mobilen från App Store eller Google Play så har du alltid direkt tillgång till information i samma stund som du behöver den.

Annons:

Källor:

Barncancerfonden

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: