Ange ditt sökord

Apotek Hjärtat satsar på mobil tillgänglighet

Apotek Hjärtat satsar på mobil tillgänglighet

"Hitta läkemedel" är en söktjänst där du kan få information om ett visst läkemedel finns tillgängligt. Apotek Hjärtat utökar nu sin tjänst genom en ny app för mobiltelefoner.

Annons:

Appen kommer att finnas tillgänglig för plattformarna iOs (iPhone) och Android. Förutom Hitta läkemedel kommer appen även att innehålla en sökmöjlighet efter närmaste Apotek Hjärtat.

Ta reda på viktig information

Appen kommer att bidra till att man enkelt kan få reda på om det läkemedel man behöver finns inne samt vilket apotek som ligger närmast. 

Det kommer att gå att se såväl aktuellt lagersaldo som aktuella öppettider och karta var apoteket ligger. Det säger Annika Svedberg som är chef för Farmaci och kvalitet på Apotek hjärtat.

Vanliga frågor och svar

Appen innehåller även frågor och svar och en möjlighet att få kontakt direkt med Apotek Hjärtats egen kundtjänst. 

För att kunna söka på sitt läkemedel behöver man veta namnet på läkemedlet, storlek på förpackningen och vilken styrka läkemedlet har. Uppgifter som går att hitta på ditt recept. Recepten går bland annat att hitta via Mina Vårdkontakter som är ett internetbaserat system där du loggar in med e-legitimation för att få en översikt över dina läkemedel. Länkar finns bland annat på Vårguiden.se och 1177.se 

Frigjord tid

Möjligheten att själv se om läkemedlet finns i lager och välja vilket apotek man hämtar ut det på frigör tid för ytterligare kundvård. Det är särskilt samtal från andra apotek som Annika Svedberg säger tar tid i anspråk. Man har även sett att kunderna har efterfrågan en service om var deras läkmedel finns. 

Man gör sin mobila satsning för att kunderna ska ha lättare att göra sina apoteksinköp och ställer upp via såväl telefon som på plats på apoteken med information och guidning hur du kan hantera dina läkemedel på bästa sätt.

Ladda ner appen här:

Android
iOs (iPhone) 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: