Migrän? Gör Migräntestet!

Migrän? Gör Migräntestet!

Gör Migräntestet idag - 12 snabba frågor som tar reda på hur svår migrän du lider av och hur väl fungerande din behandling är. För att få rätt behandling är det viktigt att din läkare vet hur ofta du drabbas av migrän och hur svåra symtomen är. I Sverige lider ungefär 15 procent av migrän och 2 procent av kronisk migrän. 

Idag kan neurologerna (huvudvärksexpert) testa sig fram för att hitta en skräddarsydd behandling som minskar antal anfall markant. Ditt svar är anonymt och sparas ej kopplat till dig. Om du vill spara dina svar och testresultat kan du få det skickat till din e-post.

Migräntestet - ditt resultat spelar roll

Beroende på ditt resultat och hur allvarlig din migrän är så kan du behöva ta med dig ditt resultat och boka tid med en neurolog. Det är dock ont om neurologer i Sverige och många patienter får därför vänta länge. Därför kommer det finnas en klinik där du som patient träffar neurologer online, oavsett vilket landsting du tillhör. Som patient kommer du att erbjudas digitala hjälpmedel för att följa din migrän och allting följs upp kontinuerligt av neurolog.

Bara en liten del av patienterna med kronisk migrän får den behandling som anses mest effektiv* och ett sätt att möta bristen på neurologer är just digital vård.

Fakta  

Kliniken för dig som lider av migrän öppnar inom kort och om du vill vara bland de första patienterna som vill slippa att riskera långa väntetider och samtidigt få hjälp med din migrän så kan du kostnadsfritt anmäla din e-post nedan för att få information så fort kliniken öppnar*.

E-postadress
 


Skillnad mellan migrän och kronisk migrän

Man brukar göra en skillnad mellan vad som kallas för episodisk migrän och kronisk migrän. Episodisk innebär att du drabbas vid enskilda tillfällen medan kronisk migrän handlar om att lida av migrän under längre sammanhängande perioder.

I den här artikeln berättar vi mer om migrän, hur du lär dig känna igen symtomen, vad orsaken kan vara och vilka behandlingar som finns. Och i den här artikeln kan du ta reda på om du lider av kronisk migrän, varför man drabbas och hur det är att leva med kronisk migrän. 

 

 

Veckans fråga

Har den rådande situationen bidragit till att du känner dig ensam?

Nyhetsbrev

E-postadress