Ange ditt sökord

Annons:

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Kvinna

Den viktigaste faktorn att lyckas med viktminskning är att hitta en metod som fungerar för dig. På kort sikt ger de flesta bantningsmetoder resultat. Utmaningen ligger på lång sikt, precis som du tänker. Kombination av motion och koständring är nyckel till framgång. Det är ytterst viktigt att ändra matvanor och livsstil till nya som man kan trivas med och hålla på lång sikt. Fundera på vad du kan göra för små förändringar i din vardag som kan ge stora skillnader i slutändan. Ändra matvanor genom att äta små portioner, men hoppa inte över några måltider. För att krympa magsäcken snabbare, kan du ta hjälp av pulverdiet eller måltidsersättning som har proteinrik halt och ger mättnadskänsla, det finns olika produkter på apoteken. Med en sådan diet brukar viktminskningen vara som störst under de första veckorna. Rör på dig regelbundet. Att röra sig regelbundet i vardagen är jätteviktigt. Det minskar risken för b.la högt blodtryck, diabetes typ-2 och sänker blodfetterna. För att uppnå de bästa resultaten är att eftersträva en långsam men stadig viktminskning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: