Ange ditt sökord

DOKTORN har blivit med ny digital kostym vilket kommer glädja besökaren menar Anders Åker, chefredaktör. Foto: Shutterstock

DOKTORN har blivit med ny digital kostym vilket kommer glädja besökaren menar Anders Åker, chefredaktör. Foto: Shutterstock

Välkommen till DOKTORN – allting är som vanligt och samtidigt helt nytt!

Med stolthet presenterar vi nu DOKTORN i en uppdaterad digital kostym. Framtidssäker, förbättrad i alla avseenden och skapad för just dig.

Annons:

Under den rådande pandemin har våra utvecklare och projektledare arbetat intensivt för att lanseringen av vår nya digitala kostym ska komma på plats. Både utsidan och insidan har fått sig en rejäl uppdatering och de många miljoner som besöker DOKTORN kommer nu att mötas av ett ännu bättre, snabbare och smartare sätt att ta till sig innehåll inom medicin och hälsa.

– För första gången på ett antal år har DOKTORN nu en ny kostym och för mig som chefredaktör är det stort att se hur utvecklingen de senaste 10 åren. De utmaningar vi står inför idag är helt annorlunda än de vi hade då och idag handlar det lika mycket om vad som händer “under huven” som vad du som besökare möter. Därför har vi valt att bygga upp plattformen från grunden och det är med stolthet jag välkomnar alla besökare till DOKTORN, säger Anders Åker, chefredaktör.

Snabbare och mer anpassningsbar

Förutom utseendemässigt har man valt att lägga stor kraft på att förbättra och förstärka tekniska specifikationer som hur snabbt sidan laddar, hur lätt man kan söka efter relevant innehåll och att stora sökmotorer med enkelhet kan hitta och presentera det gedigna innehåll DOKTORN har idag.

– Vår tidigare plattform var bra, men den nya blir ännu bättre. Idag har besökare större krav på att sidor laddas snabbt, att de anpassas efter vilken typ av enhet du använder, inte sällan mobilen eller surfplattan och nu anpassas DOKTORN ännu bättre till dessa förutsättningar. För oss har det också varit viktigt att framtidssäkra våra plattformar vilket innebär att den teknik vi använder snabbt kan anpassas, uppdateras och inte minst användas många, många år framöver.

Allt är som vanligt och samtidigt helt nytt

Samtidigt som den digitala plattformen är uppdaterad står det redaktionella för många spännande utmaningar och att på samma gång bibehålla den fortsatt höga kvaliteten som uppskattas av läsaren.

– I årliga externa undersökningar har vi fått över 90 procent, ibland närmare 100 procent, på trovärdighet, läsförståelse och att läsaren hittar det hen söker. Det här är en fana vi även i vår nya kostym kommer att fortsätta att hålla högt. Med den nya plattformen presenteras det redaktionella innehållet på ett starkare sätt samtidigt som vi öppnar upp för att skapa nytt innehåll, exempelvis har video fått en mer framträdande roll på den nya plattformen, konstaterar Anders Åker.

Rullar ut i hela Norden

DOKTORN finns idag i samtliga nordiska länder och målet är att rulla ut den nya plattformen succesivt under året.

– Vi fortsätter att accelerera på de nordiska marknaderna och möta nya läsare och ser fram emot att uppdatera plattformarna i samtliga länder. Sverige är fortfarande vår största marknad och där vi har flest besökare samtidigt som vi växer i övriga nordiska länderna. Med den här nya plattformen vet vi att vi kommer att säkerställa att vi även fortsättningsvis är det ledande mediehuset på medicin och hälsa och skapar möjligheter att möta såväl besökare som affärspartners med digitalt innovativa lösningar, säger Johan Bloom, grundare av Add Health Media.

Här kan du läsa om alla nyheter, dela med dig av ris och ros samt eventuella synpunkter på nya DOKTORN – vi ser fram emot att höra från dig!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: