Ange ditt sökord

En fjärdedel anser att det breda utbudet gör det svårt att veta vilken diet som är hälsosam/bra/seriös. Foto: Shutterstock

En fjärdedel anser att det breda utbudet gör det svårt att veta vilken diet som är hälsosam/bra/seriös. Foto: Shutterstock

Svenskarna trötta på alla dieter

Även om 2 av 3 svenskar vill gå ner i vikt verkar majoriteten ha tröttnat på det stora antal olika dieter som finns. Dessutom verkar alla dieter leda till såväl förvirring som jojobantning.

Annons:

Det visar en ny undersökning som Viktväktarna låtit SIFO genomföra.

Vill gå ner i vikt

I undersökningen deltog sammanlagt 1 199 kvinnor och män i åldern 15-79 år. 68 procent uppgav att de vill gå ner i vikt.

Majoriteten vill gå ner 3-5 kilo men drygt var tionde (14 %) vill gå ner så mycket som 8-10 kilo.

Negativt inställda till dieter

På frågan ”Vad har du för inställning till det stora antal dieter som florerar på marknaden?” svarade hela 64 procent av alla som vill gå ner i vikt att de är negativt inställda.

En fjärdedel anser att det breda utbudet gör det svårt att veta vilken diet som är hälsosam/bra/seriös och hela 41 procent upplever att det stora antalet dieter leder till jojobantning. Endast nio procent är positiva till att ha så många alternativ att välja mellan.

Leder till jojobantning

Det är framförallt kvinnorna som upplever att det omfattande utbudet av dieter leder till jojobantning. 41 procent av kvinnorna mot 29 procent av männen uppger detta.

Generellt rekommenderas istället för bantning en översyn av den egna livsstilen och hur man genom andra val när det gäller mat och motion kan komma till rätta med sin eventuella övervikt och därigenom nå sitt personliga viktmål.

Annons:

Källor:

Viktväktarna

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: