Ange ditt sökord

Snarkningar kan vara allergi

Snarkningar kan vara allergi

När våren kommer lider många av nästäppa. Säsongsallergi är väldigt vanligt och ungefär hälften av alla allergiker snarkar

Annons:

.

Konsekvenserna av detta bör inte underskattas. I en undersökning av Yougov, visas att snarkning upplevs som ett problem av en majoritet av alla svenskar. 84 procent är dessutom ovetandes om att snarkningar kan vara ett symtom på allergi.

Samband mellan allergier och sömnproblem

Det finns ett tydligt samband mellan allergier i luftvägarna och sömnproblem som exempelvis snarkningar. Snarkningar är ett allergisymtom som kan vara besvärligt både för den som snarkar men också för partnern och andra i familjen.  

Nattliga andningsuppehåll kan ge symtom som besvärande trötthet under dagen, koncentrationssvårigheter och på sikt till och med förhöjt blodtryck och depressioner.

Underskattat symtom

Snarkningar är ett underskattat symtom på allergi som många fler skulle behöva hjälp med.

Idag finns många sätt att effektiv behandla både allergier och snarkningar, säger Dr Peter Åhnblad, specialistläkare inom öron-, näs- och halssjukdomar på Sickla ÖNH-center i Nacka utanför Stockholm.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: