Ange ditt sökord

Ester tycker inte om att vara på sjukhuset hon tycker inte om

Ester tycker inte om att vara på sjukhuset hon tycker inte om "stick", då blir hon rädd. Men förskolan tycker hon om. Foto: Shutterstock

Små hjältar: “Pölarna är bäst”

I vår serie "små hjältar" i samarbete med Barncancerfonden låter vi barn komma till tals och berätta om sin cancer. Den här veckan får du möta Ester, 3 år, som berättar mer om vad hon älskar allra mest.

Annons:

Ester, 3 år, älskar regn. För det kittlar skönt i ansiktet och på huvudet. Med regnet kommer också stora pölar som är perfekta att hoppa och fånga vattenbubblor i.

“Jag tycker om förskolan”

“Jag har öppnat min doktorsmottagning. Den är ofta öppen. Jag ska ge min docka Carin en spruta och fylla den här slangen. Hon har slagit sig och ska få plåster. Sedan ska jag lyssna på hjärtat. Dunk, dunk, dunk låter det. Carin får göra samma saker som jag. För jag är sjuk.

Jag tycker inte om att vara på sjukhuset. Stick tycker jag inte om, jag blir rädd. Jag tycker om förskolan. I dag vaknade jag tidigt och frågade om jag inte kunde få gå dit. På en gång. Men mamma sa att det inte var öppet när jag vaknade. Jag gick dit lite senare och åt frukost där. Jag älskar att dansa, springa och plocka blommor.Hemma har jag min favoritmusik Gangnam style som jag dansar till. Titta, jag dansar!

På sjukhuset får jag guldmedicin, den är bra. Mamma och jag pysslar och tittar på film när vi är där. Nu vill jag gå ut i regnet. Jag älskar regn! Det kittlar skönt i ansiktet och jag vill hoppa i pölarna. När jag hoppar blir det bubblor som jag fångar!”

Berättat för Emma Malin Byström Sjödin.

Det här är Ester Fridholm

Ålder: 3 år
Familj:Mamma Amanda
Bor. Gävle
Tycker om: Dansa, springa, vara med kompisarna på förskolan.
Diagnos: Akut lymfatisk leukemi, ALL, i december 2015. Ester har behandlats med cytostatika, om cirka ett år är hon färdigbehandlad.

Visste du att 20 procent av alla barn som drabbas av cancer inte överlever? För att nå målet att inga barn ska dö av cancer behövs mer forskning, forskning som behöver bidrag. Vill du vara med och bidra? Klicka på Barncancerfondens logo nedan.

 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: