Ange ditt sökord

34 procent av singelföräldrarna upplever att en av fördelarna med att ha barnen varannan vecka är att de blir en mer närvarande förälder. Foto: Shutterstock

34 procent av singelföräldrarna upplever att en av fördelarna med att ha barnen varannan vecka är att de blir en mer närvarande förälder. Foto: Shutterstock

Singelföräldrar uppskattar egentid

Mer än hälften av svenska singelföräldrar tycker att fördelen är att de får mer egentid när de har barn boende hos sig på deltid. Med barn varannan vecka upplever de också att de uppskattar barnen ännu mer.

Annons:

Det visar en undersökning från dejtingtjänsten Match om hur singelföräldrars vardag med barn boende hos sig varannan vecka ser ut.

Största fördelen med barnfria veckor

Att separera och skapa sig en ny vardag då barnen inte längre bor hos en på heltid är en utmaning och kan kräva lite tid innan alla har anpassat sig. Förändringarna behöver dock inte bara vara av negativ karaktär. 

Undersökningen från Match, där 1200 personer har medverkat, lyfter till exempel fram att den största fördelen med varannan vecka-upplägget är att man som singelförälder hinner få mer egentid som man kan spendera som man själv vill. Något fler än hälften, 55 procent, uppskattar det.

Nyttar fritiden till jobb och praktiska saker

Men det är inte bara nöje och socialt umgänge som egentiden används till. Undersökningen visar också att varannan singelförälder (50 procent) passar på att jobba på sina barnfria dagar och 47 procent använder tiden till att uträtta ärenden, tvätta, handla och göra andra praktiska saker. 

Eftersom barnen bor växelvis hos dem så uppger också fem av tio singelföräldrar (48 procent) att de uppskattar barnen ännu mer när de väl är hemma hos dem, följt av att de blir en mer närvarande förälder (34 procent). Att som singelförälder leva ett varannan vecka-liv och bara ha barnen hos sig på heltid kan alltså ha sina fördelar.

Annons:

Källor:

pressmeddelande från Match

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: