Ange ditt sökord

Minskad stress på jobbet reducerar risken för hjärtinfarkt med upp till 30%

Minskad stress på jobbet reducerar risken för hjärtinfarkt med upp till 30%

En ny stor Europeisk undersökning gjord av forskare från Stressforskningsinstitutetet vid Stockholms universitet visar på ett tydligt samband mellan stress i arbetslivet.

Annons:

Undersökningen bygger på insamlad data från 13 studier under 21 års tid från flera europeiska länder där totalt 197 000 personer inkluderades. I och med att omfattningen av antalet personer och den långa tidsperioden kan man nu statistiskt bevisa ett samband mellan stress och hjärtsjukdomar jämfört med tidigare. 

Resultatet med undersökningen

Resultaten visar på att risken för att drabbas av kranskärlssjukdomar kan minskas med upp till 20-30 procent genom att minska stressen på arbetsplatsen. Detta utifrån hur många som har drabbats av kranskärlssjukdomar efter att hänsyn tagits till faktorer som kön, ålder och sociala faktorer. 

Rapporten är viktig för vidare forskning och planerande av framtida åtgärder inom arbetsmiljöverket. Man kan hitta rapporten som publicerades nyligen i den medicinska tidskriften The Lancet.

Läs mer: 


Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: