Ange ditt sökord

Mia’s nyårskrönika!

Mia’s nyårskrönika!

Det är nu inte många dagar kvar innan det nya året gör entré. Det nya året för med sig en mängd möjligheter som vi kan fånga.

Annons:

Så här i slutet av året gäller stannar jag upp och göra ett slags bokslut på mitt liv. Jag brukar göra ungefär likadant med livet som man gör med ekonomin i ett företag. Ser över mina inkomster och utgifter inom alla områden. Jag frågar mig själv om jag är jag där jag borde vara, om året givit mig möjligheter att fånga tillfällen så saker blivit bättre, eller ibland kanske, sämre. Hur har mitt liv sett ut?

Livet är ju precis vad vi gör det till. Så endera lever jag mitt liv eller så väljer jag att överleva mitt liv. Jag väljer så klart det första, att leva mitt liv full ut. 

Men innan man kommer så långt i livet måste man förstå att vi är alla ledare i våra liv. Då blir det så mycket enklare att leda sitt liv. Sätta upp mål i livet är för mig nuförtiden en självklarhet men det har det inte alltid varit. Förr tänkte jag att allting blir som det blir. 

Men så är det ju inte, vi äger våra liv och det blir precis så som vi planerar! Sen finns det en massa omständigheter som kan få oss att halka av spåret, men med en bra planering i livet är det lättare att hålla sig från avtagsvägar som gör att det uppstår hinder i livet. För det var när hinder uppstod jag brukade säga att det här fungerar inte för mig, jag tar det en annan gång. Dessa ord har jag sagt ofta: ”inte nu utan sen”. Men ”sen” kommer man sällan till så det är bäst att göra det man vill på en gång. 

När man ser sitt liv som ett företag så kan det bli rätt enkelt att…

  • Sätta smarta mål – som gör att det rullar på i det tempo vi alla väljer att livsplanera. Smarta mål är ett bra verktyg där du skriver ner allt du vill göra och sedan faktiskt gör det! 
  • Se målen specifikt – vilket resultat ska uppnås? Vad vill du uppnå? 
  • Mäta , hur skall det mål du försöker uppnå mätas? 
  • Ta livet på allvar –  att ta livet och det du vill uppnå på allvar och våga tro på dig själv.
  • Att ha roligt – så klart vi ska ha kul, fundera på vad det är som gör just ditt mål så inspirerande. 
  • Ha en tid – det är absolut det viktigaste. Att du vet när du ska vara framme. Det gör ditt mål greppbart!
  • Berätta för andra – gör fina tavlor, skyltar och anteckningar. Berätta för andra vad du har för plan inför kommande år.

Om inte du och jag tror på oss själva vem skall då kunna göra det. Ställ dig framför spegeln och se att du är den viktigaste personen i ditt liv.Var stolt och sätt mål som gör att du efter dina möjligheter kommer få ett framgångsrikt 2012. Se livet som ett spel, gör ditt nästa år till det bästa och vinn spelet, ditt liv!

”Vi ser inte världen som den är utan som vi är – så hur ser nästa år ut”

God fortsättning och ett framgångsrikt gott nytt år 2012!
Mia

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: