Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Motionera mera!

Mia’s krönika: Motionera mera!

Ibland glömmer vi i all vardagsstress att motionera. En viktig del av vår hälsa, att röra på oss, prioriteras mindre för att vi ska hinna med allt. Men det finns små vägar till vardagsmotion.

Annons:

Själv försöker jag ta trappan istället för hissen och i mitt liv finns ingen bil så då blir det att jag promenerar mycket av den anledningen. Jag bor i Stockholm och ibland hoppar jag av T-banan vid ”fel” station för att få en extra promenad. På lunchen tar jag gärna en vända innan maten för att rensa upp i knoppen och göra plats för nya tankar. Många dagar i veckan börjar jag morgonen med ett äpple i handen och går cirka 30-45 min, perfekt att klä sig varmt och få en uppfriskande promenad i den krispiga höstluften. Två gånger i veckan tränar jag på vibrationsgym där jag bygger styrka. Och det är hur jag gör!

Har man små barn kan det ju vara knepigt att få till det med motion, det vet jag av egen erfarenhet. Där finns det kanske två föräldrar så man kan dela upp det och gå och motionera varannan dag. Annars har jag på mina promenader sett många som joggar med barnvagnen och det är ju också en påhittig variant! Sen när barnen blir lite större kan man följa med barnen ut i skog och mark, bara att vara ute i friska luften och promenera är ju en typ av motion. Man ska inte alltid stirra sig blind på en viss typ av motion – det finns många varianter som är både enkla, snabba, tunga, lätta, ja hur mycket som helst. Det viktigaste är att du hittar en form som passar just dig.

Hemmapyssel kan också vara motion! Städning och tvättning och med vetskapen att man bränner kalorier kan det ju bli ganska roligt att städa. Kanske det blir fler där hemma som med snabeldraken (ni vet, dammsugaren) vill dansa runt och fånga livet till en lek! Tänk att något som kan låta så tråkigt skulle kunna bli riktigt nyttigt. Att se på motion med lätthet, som en bonus i livet och något som gör själen och kroppen glad då blir det lättare att ta sig an sitt egna välmående.

Om någon sagt till mig för 11 år sedan att jag idag skulle gå i runda slängar tolv till femtontusen steg om dagen då hade jag ruskat på huvudet och sagt aldrig. Idag har jag sett att motion ger mig mer tid att orka vara ledig och får mig att må bättre!

Lev väl!
Mia

 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: