Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Jag vet att drömmar kan bli sanna

Mia’s krönika: Jag vet att drömmar kan bli sanna

Önskar alla en fridfull helg med värme och kärlek. Jag vet att drömmar kan bli sanna. Så känn tilliten till dig själv och lev full ut.

Annons:

Känn hur lugnet lägger sig och alla dofter som hör årstiden till faller på plats. Nu är det bara någon dag kvar till en av våra stora helger tar över. Det känns ibland inför dessa helger att det verkligen stannar för stunden. En känsla av att det riktigt står stilla. Att kunna stanna upp i den känslan är rätt viktigt. Reflektera över det liv som vi lever. Och alla liv är ju så olika så det finns ingen anledning att börja se över axeln vad andra gör en sådan helg. Utan stanna upp i ditt liv, se och gör vad som känns bäst för dig. Det finns en trygghet i varje individ, att älska sig själv så mycket så egna tankar och reflektioner ger styrka att stanna i lugnet och se det vackra som livet ger. Vågar man lyfta huvudet högt nog så ser man en horisont bortom alla träd som fyller på känslan av harmoni.

Innan jag stannar upp och njuter av tillvaron en sådan helg så finns det vissa saker som skall göras, men ack så det är förändrat nuförtiden. Dofter och smaker som hör min helg till är att fylla huset med nybakta pepparkakor som jag gör med mitt barnbarn. Vi gör gubbar, gummor, hjärtan och grisar. Skriver lite med glasyr på några och hänger i fönstret. Dofter kan både vara positiva och negativa, jag väljer ut de positiva dofterna numera. Så som en ugnsbakad skinka med stark senap är ljuvlig och så blir det lax i olika varianter. 

Det är så mycket som jag förändrat på olika vis under de senast åren med mitt egna julfirande. Men det jag inte kommer städa bort ur min jul ännu är granen. Den har sin speciella plats för mig. Den kläs med bara röda julsaker så som kulor, kottar, klockor och pippifåglar sen lindas det rött glitter runt granen så den stå röd och gran i stugan! Tomtar och annat som fyllde mitt hus förr har fått stå tillbaks lite grann. Det är vissa saker som får komma fram andra sover vidare i kartonger.. 

Det är rätt spännande att vara ute och röra sig i dessa tider då det fortfarande är många som springer så fort så jag inte ens tror att de kommer orka vara vaken över Kalle Anka på julafton. Lätt irriterade människor både här och där. Det är inte alla som klarar av att inte stressa. Men tid är ju det enda vi har så alla har lika mycket tid. Förr trodde jag att jag hann mer om jag stressade men jag har upptäckt att jag inte får mera tid.

Nu njuter jag till fullo varje dag av mitt liv. Det är så underbart när jag så ofta får höra att jag har tid medans andra har mindre tid. En intressant reflektion som jag vill att du ska ta med dig in i denna helg:

Stanna upp och ge dig själv tid att krypa upp i soffan med den sköna filten runt dig och dröm dig bort en stund.

Du känner kanske doften av en öppen spis. Det kan jag göra när jag stanna upp och drömmer mig bort. För en av mina stora drömmar är att bo med just en sprakande öppen spis. Jag känner hur jag blir avslappnad i hela kroppen av att se spisen i drömmen och doften i näsan av torkan björkved! 

Mia

 
Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Prostatacancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.