Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Förklädda möjligheter

Mia’s krönika: Förklädda möjligheter

Det slog mig häromdagen när jag var ute och tog en av mina alla rundor i naturen att snart är året till ända. Vädrets makter har verkligen visat sig från en lita annorlunda sida i höst, men vilka fantastiska förutsättningar det har givit mig och säkert även dig. 

Annons:

Förutsättningar så som att kunna vara ute och röra sig utan att plumsa i snö eller ligga med fötterna i vädret på grund av halkan. 

Så sent som häromdagen när jag var ute på en lång runda mitt på dagen så värmde faktiskt solen. Helt underbart i slutet av november, att känna solens strålar mot kinderna så sent på året. Jag njuter i fulla drag. Förra året denna tid var det rätt kallt och ruskigt ute, nu är ju jag en älskare av sommar och värme så jag njuter i allra högsta grad av detta väder när jag inte behöver packa på mig för många lager av allt. Med lätthet kan jag sätta på mig rätt enkla kläder och ta mig ut på mina motionsrundor som ger både min kropp och knopp en bättre balans. Och ett ökat välmående. Nu vet ju jag att jag är lyckligt lottad som kan styra rätt mycket av min arbetstid till tider på dygnet som passar mig, eget arbete under eget ansvar som det heter. 

Det är så många som säger till mig att ”ja, men för dig är det ju så enkelt”. Hur kan det vara enklare för mig än någon annan? Som anställd var jag alltid ute och gick på lunchen eller uträttade ärenden. Det handlar nog mer om att jag väljer att se möjligheter i stället för hinder i de flesta situationer. Att få motion i livet ger mer energi, bättre uthållighet och gladare miner. Och ja, jag faktiskt tror att det ibland kan kännas som att det blir fler timmar på dygnet om du rör dig regelbundet. 

Mina bästa råd till alla som sitter fast i tider är att se utanför tiderna. Så som kan jag använda min tid till och från jobbet som en inkomstkälla i mitt friskvårdskonto eller kan lämna jobbet och ta mina arbetskamrater med ut på en runda på lunchen. Tänk om det skulle ge hela arbetsplatsen en spark i baken att komma ut och få lite dagsljus på sig innan man stoppar i sin matlåda i mikron. 

Med en sådan vacker höst och början på det som heter vinter så har våra vädergudar givit oss möjlighet att må så mycket bättre. Ljuset på dagarna ger oss massor av energi och även vitaminer om vi tar oss i nackskinnet och går ut dagligen. Jag är övertygad om att jag kommer ta mig igenom denna vinter med en annan lätthet än de senaste vintrarna. För jag har njutit så gott som varje dag i solskenet eller de dagar de regnat har jag njutit av att solen alltid skiner ovan molnen. 

Hinder i livet är för mig numera förklädda möjligheter. Så jag skickar ett stort tack till vädergudarna för att de gett mig en sådan fantastisk höst att fortsätta min resa in i framtiden.

Så hur många timmar på dygnet vill du ha?

Lev i nuet! 
Mia

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: