Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Att leva i nuet – en konst värd att lära sig

Mia’s krönika: Att leva i nuet – en konst värd att lära sig

Det är något magiskt med våra årstider. Vinter, vår, sommar och höst. Även om jag älskar sommaren, sol och supervärme så har jag de senaste dagarna insett att allting faktiskt har sin charm.

Annons:

Dagarna blir nu sakta men säkert och ljuset är helt underbart. Solen den värmer på nästippen när jag är ute och går – och vi får D-vitamin i massor, helt gratis. Det kan knappt bli bättre.

Trots solljuset och entusiasmen får jag höra att jag verkar trött. Jag brukar tänka att man lite grann blir vad andra säger. Om många påpekar att man ser trött eller hängig ut så efter ett tag kanske du tror på det själv. Så istället för att känna mig mer trött försöker jag fånga dagen och gå ut för att bli piggare.

Just i detta nu är jag inte ute, istället sitter jag vid mitt skrivbord nyss hemkommen från en av mina rundor. I dag kändes det som vår i luften. Solen trängde igenom molnen, det droppade av smält snö och is från hustaken, snön under mina skor knarrade. Fåglarna kvittrade och jag log i kapp med deras kvitter för det är en så underbart helt vanlig dag och ändå känns den så mysig. Jag använder lunchen för att både äta och ta en skön promenad. Ibland kombinerar jag och sätter mig ute, i solen och äter. Den friska luften ger energi, rensar huvudet och ger plats för eftermiddagens aktiviteter.

Att se vinsten i det där lilla extra gör att livet kan kännas inte bara enklare utan att man lättare kan hantera exempelvis trötthet och ta vara på tillfällen. Så underbart och enkelt. Jag försöker dels att själv få in aktiviteter i mitt liv och även hjälpa andra med detsamma. Aktiviteter som inte ska kännas betungande utan vara roliga och energigivande. Även om man kanske inte kan komma tillbaka till arbetsplatsen efter lunchen och ha gjort snöänglar så kan man passa på när man är ledig. Eller gå sådär långt som man kan göra på en ledig dag, stanna till på ett café ch ta en varm kopp kaffe. Eller sitta ute med en  termos och låta solen lysa på dig.

Att ta vara på det naturen har att erbjuda – det kan ibland vara svårare än man tror. Vi är så bortskämda med natur inpå knuten att vi kan glömma allt som naturen har att erbjuda. Ibland är det enklare att göra saker svåra istället för att se det enkla i det svåra. Jag tror det handlar om eget ansvar och att se vinsterna i att om jag gör vissa saker blir jag fylld av energi. Då kan jag låta vad som helst hända.

När man får den känslan blir det snöänglar i massor, en bortflugen trötthet och ett välmående för kropp som knopp. Då är det helt okej att plocka fram busen sig själv och hoppa upp i en snödriva och studsa.

För att leva i nuet är en konst värd att lära sig.

Mia

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: