Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Älskade sol!

Mia’s krönika: Älskade sol!

Sol, sol och åter sol så långt ögat kan se, då är jag som allra lyckligast. Jag kan vara ute och känna solens strålar på min kropp och hur D-vitaminerna fyller min kropp och själ.

Annons:

Nu är det som allra bäst, helt klart! Dagarna blir längre och längre och varmare och varmare. För mig kan det faktiskt inte bli för varmt och jag bara älskar när det är varmt ute. Jag är en soldyrkare och att sitta i skuggan det är inget för mig, istället vill jag bada min kropp i solljus. Med det sagt så gäller det att ge sin kropp de bästa förutsättningarna som bara går så att huden mår bra av solen och inte tar skada.

Jag känner mig både piggare och lite mer nöjd med mig själv om jag har lite brun nyans när jag tittar på mig själv i spegeln. Vi ska dock vara försiktiga så att vi inte blir rödbrända om vi till exempel har anlag för det. Solens strålar är starka, så är det bara. 

Under året äter jag massa antioxidanter som jag tycker ger kroppen bra förutsättning för att lagra de nyttigheter som vi behöver. Det känns som att jag kan stå emot det skadliga solljuset mycket bättre. När det gäller solning går det bra att använda det berömda svenska ordet ”lagom”, att helt enkelt undvika att sola för mycket. Sedan gäller det att till exempel behandla sig med bra produkter och läsa noga på innehållsförteckningen när du handlar solkrämer. 

Din hud kan ta upp det du smörjer in dig med och det är långt ifrån alltid den dyraste solkrämen eller solskyddsfaktorn som är den allra bästa. Det är en djungel av olika produkter och det är bra att läsa på vad och hitta något som känns både säkert och bra för just dig. Det är en självklarhet för mig att smörja in kroppen och ”äldre och visare” vet jag att det är helt okej att använda solskyddsfaktor 30. Jag blir fortfarande brun men får ett bättre skydd mot de starka strålarna. 

När solen är stark gäller det att fylla på vätska i våra kroppar så vi inte torkar ut. Det kan dels betyda att vi dricker vatten men det går även bra att äta massa nyttig färsk frukt och äta grönsaker i massor. Jag gör till exempel nyttiga gröna drinkar som inte bara är läskande utan även är vitaminbomber i våra kroppar! Grönsaker och frukter med mycket färger ger kroppen bra med antioxidanter och det är aldrig för sent att ladda kroppen med antioxidanter som kan få kroppen att blomma upp. Jag tackar den här ”naturliga” metoden för att jag faktiskt inte ser ut som en äppelskrutt i ansiktet utan är slät trots många soltimmar! 

Körsbärsträden och alla andra träd står redo att slå ut i full blom, om de inte redan ha gjort det och tänk att få våra kroppar att slå ut på samma sätt. Bejaka våra naturliga rynkor och linjer och ge kroppen vad den behöver under den här soliga årstiden. Ge kroppen möjlighet att tanka på med all D-vitamin som kommer naturligt och kanske göra så att vi klarar vintern bättre.

Snart flyttar jag ut arbetsrummet i solen. Galer eller inte, jag mår bra när den gula kulan på himlen får mig att njuta och drömma mig bort. 

Glöm bara inte att sola säkert och undvika att bränna dig, då kan du njuta mer! 

 
Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: