Ange ditt sökord

Mia’s krönika: Ett stort tack och varma sommarhälsningar!

Mia’s krönika: Ett stort tack och varma sommarhälsningar!

Jag vill tacka alla fantastiska människor som tar del av mina veckokrönikor och samtidigt passa på att önska er en härlig sommar. 

Annons:

Med den här krönikan tar jag ett litet uppehåll men är tillbaka i augusti med nya inspirerande krönikor. 

Det är nog inte bara jag som just nu har nedräkning inför sommarsemestern. Vädrets makter har kanske inte, fram tills nu, visat sig från sin bästa sida. Jag tror det påverkar oss en hel del för just under ledig tid blir livet lättare om det är sol och värme. 

Jag har en enda ”riktig” semestervecka i sommar och den är faktiskt när du läser det här. Jag har tagit mig till Cypern och njuter av de sista timmarna innan planet åter tar oss hem till, förhoppningsvis, ett somrigt Sverige. Väl hemma har jag ytterligare lite ledig tid och har medvetet bokat in färre klienter under sommaren. Många samarbeten flyter på och så är det planer inför hösten. Det är många pusselbitar som ska falla på plats och när de väl gör det så är känslan otroligt härlig. 

Just nu kommer ni kunna möta mig i samband med föreläsningar i Sundsvall och Stockholm, jag kommer att närvara på studiecirklar, ge ISO-dietkurser, testa Zumba, föra km i form-samtal med överviktsopererade och andra personer som behöver stöd i livet. Allt jag gör fokuserar kring kost, motion och motivation. Och det här är bara några av alla höstens planer. Sen fortsätter jag som sagt att leverera en tänkvärd krönika här på Doktorn.com en gång i veckan. Men först, en skön sommar! 

Jag tänkte passa på att dela med mig lite av några goda tips inför sommaren. Använd dom som du själv vill och känner att du behöver. 

 • Tänk igenom din semesterplanering. Den ska se bra ut för dig och du ska göra saker du kan känna dig nöjd med. 
 • Glöm inte bort att vara ledig – ta vara på din tid.
 • Det blir aldrig som det blir, det blir vad man gör det till.
 • Var alltid beredd med en plan B som känns minst lika bra som plan A.
 • Unna dig i alla avseenden tid för dig och bara dig. Det går, jag lovar!
 • Umgås med personer som gör dig gott, det är du som vet bäst vem och vilka det är.
 • Glöm inte att smörja in dig när du är ute – solen kan vara riktigt stark!
 • Drick vatten. Massa med vatten och vätskeersättning om det behövs så du inte tappar balansen i kroppen. 
 • Släkten är värst? Nej men det är inte alltid man vill ägna sin lediga tid åt en ”släktturné”. Var tydlig mot släkt och vänner vad du vill så undviker du onödig stress.
 • Gör den där utflykten som du har tänkt på i många år men som aldrig blev av. 
 • Lev varje dag så som du vill att ditt liv ska se ut.
 • Och så mitt ”paradtips”, ät allt men inte alltid!

Ordet semester kommer faktiskt från grekiskan och betyder vila. Och det ligger mycket i den betydelsen, att vila och kunna återhämta kraft och finna livsglädje. Sätta snurr på livssnurran igen! Själv ska jag se mig om i Stockholms skärgård i sommar, besöka någon plats och ö som jag inte varit till innan. Sen ska jag läsa minst en bok som inte har med mitt jobb att göra. Det finns praktiska göromål också, det ska bli nya golv i hela lägenheten. När allt är klart och energin är på topp drar jag igång med nya äventyr efter sommaren. 

Så, jag vill önska dig en magisk sommar och bestämd dig – gör denna sommar till den bästa någonsin efter just dina förutsättningar. Allt är möjligt och bara du sätter gränserna!

Soliga hälsningar,
Mia

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: