Ange ditt sökord

"Kuddy" att lägga i sängen Foto: Shutterstock

Lutande kudde hjälper vid KOL och förkylning

Nu finns en kudde som hjälper dig att ligga högt med huvudet vid förkylningar, KOL och andra andningsbesvär. Entreprenörerna Inger Kraft och Pierre Forsberg utvecklade ”Kuddy” när släktingen IngBritt fick KOL.

Annons:

Många olika besvär blir hjälpta av hög huvudända när man sover. Problemet har bara varit att det är svårt att ligga kvar.
Idén med en kuddy för förkylda barn hade funnits i flera år, men beslutet att starta ett företag kom när en nära släkting, IngBritt, fått diagnosen kol. Hon hade stora problem att ligga i sängen och vaknade med panikkänslor av att inte få luft. IngBritt var också den första som fick prova vår Kuddy. ”När du kom med den tänkte jag, att den där kan väl aldrig hjälpa. Men det gör det!”, sa hon med ett stort leende när hon haft den i några månader.
Nu har det gått ett år och IngBritt är en av många som inte kan tänka sig att sova utan sin Kuddy. Fast orsakerna till att vilja ha en Kuddy varierar. De flesta har något problem som de slipper med en Kuddy, men en del vill ha den enbart för att det är vilsamt att andas lättare – skön att ligga på!

Höjd huvudända hjälper

Kuddyn hjälper till en lättare andning för personer som har kol, astma, förkylningar och hjärtbesvär. Den lindrar snarkningar och verkar avslappnande på spända axlar. Kuddyläge har en avsvällande effekt vid nästäppa och befriande för den som har besvär med reflux.

KUDDYs funktion utgår från en allmän kunskap – när det är tungt att andas, så är det svårt att ligga platt i sängen. Målet är att ge bröstkorgen största möjliga rörlighet. Därför lyfter Kuddy hela ryggen från höften. Det ger helt nya förutsättningar: i det upplyfta läget minskar trycket från diafragman mot bröstkorgen och axlarna åker inte upp mot halsen.
Samlingsnamnet är Förkylningskuddy® och finns för vuxen- och barnsängar, samt för barnvagnar. Läs mer på www.kuddy.se

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: