Ange ditt sökord

Facebook gör dig olycklig

Facebook gör dig olycklig

Facebook gör dig olycklig, det visar en ny amerikansk studie vid Universitetet i Michigan.

Annons:

Studien konstaterar att ju mer tid du spenderar med Facebook desto olyckligare blir du. Forskarna hittade dock en en ljuspunkt i studien, så fort deltagarna umgåtts med verkliga vänner mådde de bättre igen!

Svara på frågor

För att studera beteendet hos de 82 deltagarna i studien fick de svara på ett antal frågor. Frågorna som forskarna ställde under två veckor fick deltagarna via sms. 

Det forskarna ville veta var hur personerna mådde, om de var oroliga och ensamma, hur mycket de hade umgåtts med sin familj och sina vänner samt även hur mycket de använt sig av den sociala nätverkssajten Facebook. 

Entydigt resultat

När man sammanställde de svar som kom in under perioden som studien pågick var resultatet entydigt, välbefinnandet undergrävs av att använda Facebook.

Resultatet kan tyckas överraskande eftersom forskarna till den amerikanska nyhetsbyrån AP säger att man kan tro att Facebook är “en ovärderlig resurs för att tillfredsställa grundläggande mänskliga behov för sociala interaktioner”.

Forskarna anser att resultatet är viktigt för att man ska förstå vilken inverkan sociala nätverk kan ha på människors liv. 

Källa: AP

Fakta Facebook: Facebook är ett socialt medium eller en social nätverkstjänst som grundades i februari 2004 och drivs och ägs av Facebook, Inc. I mars 2013 hade Facebook mer än 1,1 miljarder aktiva användare. Användarna kan skapa en personlig profil, lägga till andra användare som vänner och utbyta meddelanden, samt få automatiska meddelanden när någon postar meddelanden eller media på deras profil. Dessutom kan användare ansluta sig till intressegrupper, som exempelvis arbetsplats, skola eller universitet. Facebook har fått sitt namn efter de elevkataloger som i USA delas ut till studenter av universitetens aion, vars syfte är att hjälpa studenterna att lära känna varandra bättre. Källa: Wikipedia

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: