Ange ditt sökord

Behandling av rynkor

Behandling av rynkor

Nu finns nya naturliga vägar mot föryngring. I den här artikeln fördjupar vi oss i rynkornas värld.

Annons:

Redan i 20-årsålder börjar många märka skillnader i ansiktet. Blemmor, fina rynkor och solfläckar börja framträda samtidigt som man kan märka av förändringar i hudens struktur och fasthet.

Hudens åldrande är en process där rynkor och linjer blir allt djupare med tiden, huden ändrar struktur och färg och börjar förslappas. För många påverkar detta även känslomässigt och psykologiskt. På senare tid har det dock blivit mer accepterat att faktiskt vilja föryngra sitt ansikte. Testa dina kunskaper om ansiktet här

Din hud förändras

Man brukar tala om två faktorer till att ansiktet förändras, icke-synliga och synliga. Bland de synliga faktorerna kan nämnas rökning, sovläge och ljusexposition.

De icke-synliga kan vara att kroppens egen utfyllnad så som kollagen och fett minskar eller genetiska förutsättningar och hormonförändringar. Kollagenförlusten leder till att hudens fukt, smidighet och elasticitet minskar vilket visar sig i att man kan få insjunkna kinder, torr hud, rynkor och veck. Det sker en tydlig förändring som långt ifrån alla uppskattar.

Kosmetisk hudbehandling utvecklas

Trots en ny öppenhet är det inte alla som är beredda att lägga sig på operationsbordet för kirurgiska ingrepp. En stor fördel med det växande intresset för kosmetisk kirurgi och behandling är att forskning och utveckling inom området går framåt och att tillverkning och innovation ökar.

En populär behandlingsmetod inom skönhetsbehandlingar är att låta kroppen använda kroppens egna naturliga ämnen. Att stimulera kroppen till att bygga med sitt eget material är en metod som ger en mer långvarig effekt.

Olika behandlingar inom kosmetisk kirurgi och hudbehandling

Det finns tre olika sorters behandling när man väl kommit till slutsatsen att man vill backa åldrandeprocessen.

Kirurgi är en av de mest omdebatterade och kända metoderna. Hudförnyelse handlar om hudbehandlingar som kemisk peeling och laser och den sista är injicerbara produkter som Restylane, Botox och Sculptra. Dessa injicerbara ingrepp utförs av läkare.

Fördelen och skillnaden med Sculptra är att det ger kroppen en chans att själv stimulera sina naturliga ämnen. Små mängder mjölksyra injiceras i huden som stimuleras att återuppbygga ansiktets ursprungliga form. En behandling tar cirka 20 till 30 minuter.

Skönhet och tålamod är en dygd

Även när man gör ett större kirurgiskt ingrepp kan man inte förvänta sig resultat över en natt. I fallet med Sculptra gäller det att man genomgår rätt antal rekommenderade behandlingar (2-3 behandlingar under en 2-3 månadersperiod) och ser det som en gradvis och successiv effekt (Sculptra kan hålla upp till två år).

Visst ska man må bra och trivas med sitt utseende och i dagens samhälle är det inte längre tabu att prata om föryngring. Behandlingsalternativen är flera och det är bra att läsa på och känna sig fram vad som känns mest aktuellt för just dig.


Vill du läsa fler nyheter och artiklar inom hälsa medicin och välbefinnande? Klicka här

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: