Ange ditt sökord

I appen Ella kan du få hjälp av fysioterapeut, dietist eller psykolog inför, under och efter din graviditet. Foto: Ella

I appen Ella kan du få hjälp av fysioterapeut, dietist eller psykolog inför, under och efter din graviditet. Foto: Ella

Emelie Hollsten, VD och medgrundare av Ella, berättar om appen om målet att erbjuda en unik tjänst riktad till de som vill bli, är eller just har varit gravida. Foto: Ella

Emelie Hollsten, VD och medgrundare av Ella, berättar om appen om målet att erbjuda en unik tjänst riktad till de som vill bli, är eller just har varit gravida. Foto: Ella

Appen Ella förenklar livet under och efter graviditeten

Den digitala vårdtjänsten Ella kan nu genom ett nytt vårdavtal erbjuda samtliga kvinnor i Sverige individanpassat stöd inför, under och efter graviditet. Genom personlig kontakt med fysioterapeut, dietist och psykolog inriktad på kvinnohälsa erbjuds förebyggande insatser, behandlingsprogram och videomöten som ett välkommet komplement till mödravården.

Annons:

Nio av tio som genomgår en graviditet drabbas av något besvär som uppstår under eller till följd av graviditeten. Ländryggs- och bäckensmärta är exempel på besvär som drabbar majoriteten av alla gravida medan urininkontinens drabbar upp till varannan kvinna. Psykisk ohälsa, oro och förlossningsdepression är andra vanliga besvär i anslutning till graviditet och barnafödande, där många upplever att de inte får den hjälp de önskar och behöver.

Ellas vårdteam består av fysioterapeuter, dietister och psykologer inriktade på kvinnohälsa, med spetskompetens för tiden innan, under och efter graviditeten. Via appen erbjuder vårdteamet insatser och förebyggande åtgärder där flera kategorier av vårdyrken samarbetar, och de följer patienten så länge hon önskar och behöver. I appen erbjuds bland annat digitala vårdmöten med alla yrkeskategorier i vårdteamet, individanpassade tränings- och rehabprogram av fysioterapeuter samt professionellt stöd från dietister och psykologer. Utöver den mänskliga kontakten finns även en kvalitetssäkrad kunskapsbank med artiklar och utbildande material samt program för fysisk och mental hälsa.

Genom ett nyligen tecknat vårdavtal finns appen tillgänglig över hela landet till vanlig patientavgift, med högkostnadsskydd och möjlighet att använda frikort.

Ella en möjlighet till stöd inför, under och efter graviditet

Emelie Hollsten, VD och medgrundare av Ella, om appen:

–Ella är ett komplement till den ofta fantastiska mödravård vi har i Sverige. Vi vill helt enkelt kunna stötta blivande och nyblivna mammor med hjälp inom områden som normalt faller utanför mödravårdens paraply. Efter förlossningen har vi i Sverige ett jättebra system för att följa upp barnets utveckling, men där försvinner dessvärre fokuset på mamman. Det leder ofta till att många får långvariga problem med följdeffekter mycket senare i livet. Något som oftast kan lösas genom specialiserad vård och rehab.

Ella – en digital plattform för medicinsk rådgivning och kunskap

Främst är Ella en digital plattform för vårdmöten, behandlingsprogram och kunskap. Men utöver det har man också möjlighet att chatta med sin vårdgivare eller vårdteam. På det sättet kan man få svar på korta, enkla frågor som inte innebär kvalificerad vård.

–Ett viktigt mål är också att jobba preventivt. Många av de problem som uppstår i samband med en graviditet kan lindras eller undvikas genom förebyggande åtgärder. Det kan handla om att sätta in rätt kost tidigt, eller till och med innan graviditet. Det kan även handla om individuella träningsprogram som förhindrar att vissa besvär uppstår, säger Emelie Hollsten och fortsätter:

–Vi vet att den direkta mänskliga kontakten är viktig för en majoritet av vår målgrupp och det är jätteviktigt att kunna bygga ett snabbt förtroende mellan patienten och vårdgivaren. Med möjligheten att blanda digitala och personliga vårdmöten med en värdeskapande plattform erbjuder vi en unik tjänst riktad till de som vill bli, är eller just har varit gravida. Det är en mycket väldefinierad målgrupp inom vården, med specifika behov och problem, som annars lätt glöms bort. Det vill vi lösa med Ella.

 

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: