Ange ditt sökord

Keramikern Lisa Larsson har haft lejon som inspiration när hon tillsammans med dottern Johanna formgivit årets pins för Hjärt- Lungfonden. Foto: Shutterstock

Keramikern Lisa Larsson har haft lejon som inspiration när hon tillsammans med dottern Johanna formgivit årets pins för Hjärt- Lungfonden. Foto: Shutterstock

Alla barnhjärtans månad – Lisa Larsson specialdesignar gåva!

För att uppmärksamma att det varje dag föds tre barn med hjärtfel i Sverige genomför Hjärt-Lungfonden Alla barnhjärtans månad. I år har Lisa Larsson, världskänd keramiker, formgivit de hjärtepins som säljs till stöd för forskningen.

Annons:

Alla barnhjärtans månad pågår under februari varje år.

Hjärtformat lejon

Keramikern Lisa Larsson är starkt förknippad med lejon så tillsammans med dottern Johanna, grafisk formgivare tog man fram årets pin, ett hjärtformat lejon. Både mor och dotter tycker nämligen att lejonets ansikte passar bra in i hjärtformen.

– Det är så otroligt viktigt att forskningen går framåt för barnens skull, säger Lisa Larsson i ett uttalande. Att göra hjärtepinsen har varit ett roligt sätt för mig att hjälpa till, och att köpa den är ett enkelt sätt för alla att bidra till forskningen.

Årets pins signerade Lisa Larsson och dottern Johanna.

Hitta hjärtfel i tid

Det är viktigt att hitta hjärtfel i tid då medfödda hjärtfel (som du kan läsa mer om här) kan medföra allvarliga risker för barn. Även om många hjärtfel opereras tidigt så är det fortfarande långt ifrån alla medfödda hjärtfel som upptäcks redan på BB.

– Inget barn ska behöva leva med ett oupptäckt hjärtfel, menar Staffan Josephson, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden. Det behövs mer forskning för att kunna upptäcka hjärtfelen så tidigt som möjligt

Fakta

I år är åttonde året som Hjärt-Lungfonden uppmärksammar barn med hjärtfel och samlar in pengar specifikt till forskning om barns hjärtan. De hjärtepins som Lisa Larson har formgivit kan bäras av alla som vill visa sitt stöd till forskningen. Pinsen säljs av skolklasser under januari och februari. Hjärtepinsen går även att köpa hos Hjärt-Lungfonden.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: