Ange ditt sökord

Annons:

Koffein

Drick kaffe – lev längre
13 juli, 2017 Kvinnans hälsa

Drick kaffe – lev längre

Svenskar är ett av de folk som dricker mest kaffe i världen och nu visar det sig att det kan vara till fördel för livslängden och att ju mer kaffe du dricker, desto bättre för hälsan.

Annons:
Kaffe orsakar inte förmaksflimmer
23 september, 2015 Hjärta & Kärl

Kaffe orsakar inte förmaksflimmer

Tidigare har forskare misstänkt att kaffe skulle kunna orsaka förmaksflimmer. Nu visar en ny jämförelse av flera studier att det inte stämmer vilket är positivt då kaffe faktiskt kan ha flera hälsofördelar som till exempel att minska risken för diabetes.

Kaffedrickande kan ge skydd mot hudcancer
23 januari, 2015 Cancer

Kaffedrickande kan ge skydd mot hudcancer

Tidigare studier har visat att kaffe kan ha en skyddande effekt mot långsamväxande basalcellscancer men nu tyder mycket på att kaffe även skyddar mot den farligare hudcancerformen malignt melanom.

Annons:
Minskad risk för demens tack vare kaffe
12 mars, 2014 Mat & Vitaminer

Minskad risk för demens tack vare kaffe

Kaffedrickande i medelåldern kan minska risken för demens/Alzheimers sjukdom (AD) senare i livet. Detta konstaterar den finska studien ”Riskfaktorer för hjärtkärlsjukdomar, åldrande och demens” som publiceras i januarinumret av Journal of Alzheimer’s Disease.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: