Ange ditt sökord

Annons:

Adhd

Indikation på ADHD med 5-minuters test
6 februari, 2024 Barn & Graviditet

Indikation på ADHD med 5-minuters test

Ett forskarteam från Lunds universitet har utvecklat ett snabbt test som ger en indikation på om ett barn har ADHD. Forskarna har kopplat förändringar i lillhjärnan som är associerade med ADHD till ett finger-tapping-test som tar bara fem minuter att utföra.

Risker med ADHD-mediciner
3 maj, 2023 Hjärta & Kärl

Risker med ADHD-mediciner

Fler diagnosticeras med ADHD och därmed har förskrivningen av läkemedel ökat kraftigt på senare år. Det finns dock en osäkerhet kring om långvarig medicinering kan öka risken för vissa sjukdomar.

Annons:
Allt om Downs syndrom
18 mars, 2021 Barn & Graviditet

Allt om Downs syndrom

"En person som har diagnosen downs syndrom är först och främst en individ med unika kvaliteter och med samma grundläggande behov som alla andra människor: att bli älskad, att klara av, att få ge, att höra till."

Annons:
Därför kan ditt mobilanvändande skada ditt barn
8 december, 2015 Barn & Graviditet

Därför kan ditt mobilanvändande skada ditt barn

Att ha en förälder som ofta använder mobiltelefonen kan likställas med att ha en förälder som har en psykisk sjukdom. Barn till föräldrar som använder mobiltelefonen ofta riskerar dessutom att få problem med sin utveckling och att själva inte må bra när de växer upp.

Annons:
Killar snackar mer skit än tjejer
21 augusti, 2015 Depression & Ångest

Killar snackar mer skit än tjejer

Föräldrar, skolor och samhället i stort behöver omvärdera uppfattningen om vilka det egentligen är som ägnar sig åt så kallad social exkludering. Det menar forskare bakom en studie som pekar på att det i motsats till vad många tror inte alls är tjejer som oftast ägnar sig åt att baktala andra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: