Ange ditt sökord

Annons:

Johan Sundelöf

Överläkare och medicine doktor, specialist i geriatrik och palliativ medicin.

Geriatrik och palliativ medicin.

Johan Sundelöf är överläkare och medicine doktor, specialist i geriatrik och palliativ medicin. Han disputerade 2011 vid Uppsala Universitet på en avhandling om biomarkörer i blod och likvor vid Alzheimers sjukdom Johan var en av de huvudansvariga för innehåll och struktur i Silvialäkarutbildningen, Internationell helt webbaserad Master om demens för läkare som nu ges löpande av KI i samverkan med Silviahemmet. På Alzheimerfonden har Johan för närvarande ett uppdrag att skapa ett nationellt informationsmaterial på webben och i tryck för unga anhöriga vid demenssjukdom. Johan Sundelöf har även som programchef på Betaniastiftelsen skapat Sveriges största avgiftsfria webbutbildning i allmän palliativ vård, Palliation ABC.

Johan har  skrivit ett tiotal vetenskapliga artiklar inom demensfältet och har också nationella och nordiska föreläsningsuppdrag om palliativ vård, palliativ vård vid demens, kultur och hälsa, existentiella behov inom vård och omsorg och mötets betydelse inom vård och omsorg.

Författare till böckerna

Palliationspraktikan

Palliativ vård vid demens på Gothia Fortbildning

Till dig som är närstående, närståendehäfte om vård i livets slutskede som nu översätts till 16 språk av Betaniastiftelsen

 

Senaste granskade artiklar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: