Ange ditt sökord

Annons:

Ytliga blodådrer?.

Hej
Jag har en fråga om ytliga blodkärl eller blodådrer. Jag har haft ett stilla sittande jobb rätt länge. Har precis tagit tag i mitt liv i gen och börjat banta och träna. Jag vägde 95 innan jag började träna. Nu är jag nere på 84-85. Mitt mål och ideal vikt ligger runt 82 så jag e snart framme.

DOCK har jag märkt den senaste månaden att blodådrer i vänster axel, bak på ryggslutet och vid övre innan låren har börjat visa sig. Dem känns som stora bölder. Flera centimeter långa och helt röda.

Detta blir jag lite rädd för. Ser förskräckligt ut och det känns inte alls bra.

Jag är 24 och är i bra kondition. Tränar fysiskt dagligen.

Tack för svar
/Anonym

Svar till signaturen Daniel
Ytliga nät av blodkärl är vanligt speciellt på låren. Dessa kan öka i utbredning i samband med fysisk träning. Det är dock helt ofarligt men kan vara kosmetiskt störande. Föreslår att du vänder dig till en privatpraktiserande plastikkirurg som har laserapparatur just för behandling av blodkärl.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 juni, 2002 Publicerad: 15 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: