Ange ditt sökord

Annons:

Vuxenacne

Hej är kvinna och snart 40 år, blir inte bättre med min acne. Nu senast under 8 månader har jag ätit tetralysal, och det har hjälp lite. Men nu blommar det upp efter avslutad behandling. Har ätit detta 3 – 4 gånger under många år och det fungerar sämre och sämre. Åt även Roaccutan i 3 månader med stora biverkningar. Det enda jag har kvar att prova är Diane. Kan det vara något för mig? Jag oroar mig för biverkningar, ex. blodproppar. Jag brukar ibland få små proppar i fingrar och tår. Jag har acne, bölder och mycket pormaskar samt mycket fet hy. Min ärrbildning blir bara värre och värre. Det är väldigt svårt att vid denna ålder lida av detta.

Risken för biverkningar av Diane såsom hjärtinfakt och blodpropp ökar med högre ålder, speciellt om det samtidigt finns övervikt, högt blodtryck eller diabetes. Nu vet jag inte riktigt vad du menar med att du får små proppar i fingrar och tår, men har man benägenhet för blodpropp är Diane absolut kontraindicerat. Eftersom du ändå blivit bättre med Tetralysal kanske det bästa är att fortsätta med detta och försöka kombinera med något lokalt verkande läkemedel mot akne.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: