Ange ditt sökord

Annons:

Vitiligo?

Hej!
Jag är en tjej som har fått några ljusa fläckar på min högra handrygg (kliar ej). De syns inte så tydligt. Jag har också sett att jag har fått en ljus fläck på var sida om näsans sidor. Jag är väldigt ljus i hyn och har alltid varit det men de här fläckarna är ljusare.
Kan detta vara Vitiligo?

Ja, det kan vara vitiligo. Om huden är ljus kan det vara svårt att se områden där pigmentet försvunnit helt. Vitiligo sitter ofta symmetriskt över handryggar och i ansiktet så lokalisationen kan stämma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: