Ange ditt sökord

Annons:

Vitiligo?

Jag är en 27-årig tjej som lider stort av mitt problem, jag har tappat pigmentet i ögonbryn och ögonfransar. Håret där är alldeles vitt och huden vid ögonbrynen bränns lätt.

Jag har varit hos en hudläkare som säger att det är vitiligo och att jag får lära mig att leva med detta. Jag mår fruktansvärt dåligt över detta eftersom jag måste dölja detta med smink. Sommaren är jobbigast eftersom jag inte kan bada riktigt av rädsla att få vatten i ansiktet så att sminket försvinner.

Jag ser riktigt sjuk ut utan smink. Jag är beredd att prova allt bara jag slipper denna kamp med sminket varje morgon för att försöka se naturlig ut.
Tacksam för svar.

Hej!
Vitiligo är svårbehandlat, och många gånger är nog den enklaste och bästa utvägen att sminka över fläckarna som du gör. De behandlingar som finns är olika ljusbehandlingar, och transplantationer av pigmentceller. Behandlingarna är långdragna och omständiga och inte alls 100% effektiva. Eftersom du lider så av detta, bör du åter ta upp möjligheten att behandla, med din hudläkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: