Ange ditt sökord

Annons:

Vitiligo

Hej, jag är drygt 40 år och har haft vitiligo i ca 20 år. Det visar sig på nagelband på både fingrar och tår men framför allt på penis. Nu har jag sedan en tid fått små röda prickar på ollonet. Dom känns inte (ingen klåda eller fysisk irritation) och har övergått till mörka fläckar. Det ser ut som djupa leverfläckar. Hör detta ihop med min vitiligo eller kan det vara något annat? Min vitiligo verkar dessutom "flytta" pigmentet då dom områden som inte är vita blir betydligt mörkare än den "vanliga" huden, är det normalt för sjukdomen?

De symtom du beskriver med röda prickar på ollonet hör inte ihop med vitiligo. Vid denna hudsjukdom ses inga andra sorters utslag. Jag har faktiskt heller aldrig sett att huden runt vitiligo blir mer pigmenterad än omgivningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: