Ange ditt sökord

Annons:

Vitfläckssjuka

Jag har fått diagnosen “vitfläckssjuka”.
Fläckar “sprider” sig från halsen till ansiktet och nu till magen.
Första fläckarna fick jag på halsen medan jag var behandlad med mycket höga doser av kortison. Finns det ett samband mellan kortisonbehandling och sjukdomen?
Sprider sig fläckarna på hela kroppen? Och det viktigaste: finns det behandling?
Min doktor tog cellprov men än så länge har jag inte fått någon behandling.
Tacksam för svar.
Med vänlig hälsning,
Anna

Vitfläckssjuka är samma som vitiligo. Se flera tidigare frågor och svar om vitiligo där vi har berättat om de behandlingmetoder som finns. Vitiligo finns också i Dermatologens patientinformation på vår hemsida. Kortison ger inte vitiligo, däremot behandlar man ibland vitiligo med kortison. Du måste haft någon annan sjukdom då du fick höga doser kortison, kanske finns det samband med den sjukdomen?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 14 oktober, 2003 Publicerad: 14 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: