Ange ditt sökord

Annons:

Vitaminer?

Hej! Vilka vitaminer är bra för huden? vart finns vitaminerna?
mvh/Ismet

Svar till signaturen Ismet I
A-vitamin är viktigt för hudens struktur. Brist på A-vitamin ger rodnad och fjällning i huden och dålig hudbarriär. A-vitamin finns i mjölk, kött, ägg, vissa grönsaker och rotfrukter.
B-vitamin har också betydelse för hudens struktur liksom hår och naglar. Brist på B-vitamin ger ljusa fläckar i huden, fjällning och minskat pigment i hår. B-vitamin finns i bröd och rotfrukter.
C-vitamin behövs för hudens blodkärl. Vid brist på C-vitamin får man blödningar i hud och tandkött. C-vitamin finns i frukt och grönsaker.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: