Ange ditt sökord

Annons:

Vitaminer?

Hej! Vilka vitaminer är bra för huden? vart finns vitaminerna?
mvh/Ismet

Svar till signaturen Ismet I
A-vitamin är viktigt för hudens struktur. Brist på A-vitamin ger rodnad och fjällning i huden och dålig hudbarriär. A-vitamin finns i mjölk, kött, ägg, vissa grönsaker och rotfrukter.
B-vitamin har också betydelse för hudens struktur liksom hår och naglar. Brist på B-vitamin ger ljusa fläckar i huden, fjällning och minskat pigment i hår. B-vitamin finns i bröd och rotfrukter.
C-vitamin behövs för hudens blodkärl. Vid brist på C-vitamin får man blödningar i hud och tandkött. C-vitamin finns i frukt och grönsaker.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 juli, 2002 Publicerad: 3 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: