Ange ditt sökord

Annons:

Vita upphöjda hårda ringar

Hej, Jag är en kille på 27år som får utslag efter jag har tagit på oljiga metallföremål tex. då man mekar med bilen och dyl. Utslagen börjar med att dom kliar och framträder sedan som upphöjda vita ringar/halvmånar i någon centimeter i omkrets som är lite hårdare än huden runtomkring. Dom försvinner relativt fort -inom 1 timme. Har bara haft utslagen på handflatorna och fingrarna men har nu fått på ena foten vid ett tillfälle. Fick dessa utslag första gången efter jag arbetade med skitiga och oljiga vinkeljärn på jobbet.Väldigt fundersam på vad det kan vara.

Hej!
Det du beskriver låter som nässelutslag, det finns olika former av detta. Antingen kan det vara på grund av kontakt med ett ämne du inte tål- sk kontaktallergi- (tex krom eller nickel), eller så kan det bero på tryck (sk fysikalisk urticaria). Om inte detta går över bör du söka vårdcentralen för ev remiss till hudspecialist för utredning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!