Ange ditt sökord

Annons:

Vita små “knottror” kring ögonen

Hej!

Jag heter Malin och är 28 år. Jag har genomgått en Gastric By-pass operation och rasat i vikt väldigt snabbt. Jag har nu fått en massa små vita knottror kring ögon och på kindbenen. Vad är detta och vad kan man göra för att få bort dom? Någon sa till mig att det är fettkulor?

Mvh Malin

Hej!
Det låter som milier, dvs små cystor i översta hudlagret. De innehåller keratin, dvs det material som bygger upp överhudens hornlager. Egentligen ska ju detta stötas bort regveölbundet, i samma takt som huden omsätts. Det finns ett tillstånd som kallas eruptiva milier, dvs massor av milier uppstår på kort tid. Jag har inte hittat någon referens om något fall som liknar ditt, och man vet egentligen inte varför man får milier. Praktiskt sett kan de tas bort hos hudläkare som helt enkelt öppnar dem, med nål eller laser, eller hos någon duktig hudterapeut. huvudsaken är att man använder en ytlig icke ärrbildande metod.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!