Ange ditt sökord

Annons:

Vita pigmentförändringar

Hej,
För 7-8 år sedan genomförde jag vid några tillfällen slipning av ansiktet på en hudvårdssalong eftersom jag hade fått ärr efter acne som jag hoppades skulle försvinna. Efter det har jag fått vita pigmentförändringar i ansiktet, framför allt där ärren var/är (jag har fortfarande kvar en del acneärr, även om de inte är så djupa). Jag hoppades att de skulle försvinna eller åtminstone mattas ner med tidens gång, men det har inte skett. De vita fläckarna gör att jag ser väldigt fläckig ut i ansiktet och de syns förstås ännu tydligare om jag solar och blir brun i resten av ansiktet. Det gör att jag måste använda brunkräm varje dag för att täcka över dem, vilket är väldigt jobbigt.
Finns det något jag kan göra för att bli av med de vita pigmentförändringarna? Finns det någon kräm som hjälper eller någon typ av behandling? Jag har hört att laserbehandling skulle kunna hjälpa både mot pigmentförändringarna och acneärren – stämmer det? Vilken typ av laserbehandling är det i så fall som är bäst? Kan ni rekommendera någon klinik i Stockholmstrakten som jag kan vända mig till, eller tipsa mig om var jag kan leta?

Hej!
Efter slipning av huden blir den alltid mer känslig för UV-ljus. Ju mer du solar, desto mer märks ju ojämnheterna. Det är svårt att rätta till detta helt. En privat hudläkare borde vara en bra första instans för bedömning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 augusti, 2003 Publicerad: 12 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: