Ange ditt sökord

Annons:

Vita fläckar

Hej, det är så att jag har runda vita fläckar runt om på kroppen (har hittat 14 st). En del är kritvita medans andra har börjat forma om till kroppens egen färg. Fläckarna är ungefär lika stora (en halv cm breda) och har oftast uppkommit på de ställen där jag har haft leverfläckar, och “käkat upp” dom.

Var på min lokala vårdentral och besökte en läkare som tittade på mina fläckarna men han visste inte vad det var. Han sa att han skulle fixa en tid till mig hos en hudläkare men det har gått över ett halvår nu och jag har inte fått någon tid än.

Så mina frågor till dig/er är:
– Brukar det ta så här lång tid att få en tid hos en hudläkare?
– Vet ni vad det är jag har eller varför jag får vita fläckar på kroppen?, samt är det farligt?

Tacksam för svar!

Mvh sebbe

Hej! Så kallade halonevi, är när kroppens immunförsvar som du skriver "äter upp" ett pigmentnevus (=leverfläck). Ibland blir det lite pigment kvar av nevuset. Ofta går det bort en del pigment även runt om den första fläcken, därav namnet halo. De vita fläckarna brukar kunna få nytt pigment, men det kan ta mer än ett år. Om du fått vänta ett halvår utan svar från hudläkaren, brukar allmänt gälla att den som skrev remissen fortfarande är ansvarig för dig tills någon annan läkare "tagit över" genom att skicka dig en tid eller något annat besked. Du kan alltså vända dig till läkaren som skrev remissen och berätta om den långa väntetiden.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 januari, 2004 Publicerad: 9 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: