Ange ditt sökord

Annons:

Vita fläckar p g a atopisk eksem?

Hej!
Jag har läst lite på tidigare frågor och misstänker vad mina problem kan bero på.
Jag är en 21-årig kille som i snart ett år har märkt små vita fläckar¨på fingrarna. Jag har en bror som har haft atopisk eksem och haft pälsdjursallergi. Min moster har astma, och min kusin mjölkallergi. Själv har jag knottrig hud, och en väldigt torr hud. Jag har inte haft några böjveckseksem, men väl en irriterad rödaktig hud med en hårrbotten som kliar ibland. Jag blir lätt röd i ansiktet, och har brännt mig ordentligt ett antal gånger. Jag har också en väldigt känslig mage.
Jag undrar om du nu vet vad detta kan bero på och vad de vita fläckarna kan vara? De har besvärat mig ganska mycket på sistone, speciellt eftersom jag inte vet vad de är för något. Jag blir glad om du besvarar min fråga!

Tack på förhand!

Hej!
Små vita fläckar är vanligen antingen vitiligo, dvs helt pigmentbortfall fläckvis, eller postinflammatorisk hypopigmentering dvs att pigmenteringen inte är normal under en period efter inflammation, tex eksem. Du kan läsa om vitiligo under dermatologens patientinformation. Torr och knottrig hud kan smörjas med mjukgörare, tex Propyless är ofta bra vid den hudtyp du beskriver eftersom propylenglykol som är en tillsats, hjälper mot jästsvamp som finns rikligt och bidrar till klådan.
För att ställa rätt diganos på fläckarna behvöer en läkare titta på dem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!