Ange ditt sökord

Annons:

Vita fläckar på mage och insidan av armarna

Hej! Jag har en flicka på 9 år som har en stor vit fläck på magen och lite på insidan av armarna vid armhålorna. Syns väldigt mycket på sommaren. Inte så mycket på vintern. Hon har torr hud som smörjes med fenuril dagligen, ibland glöms det bort. Hade eksem som liten. Vad är detta och kommer det att försvinna? Fick detta för några år sen. På sommaren smörjer vi med solkräm. Brukar inte bli röd på fläckarna. Är det bra att sola? Har inte blivit bättre på dessa åren (3-4 år sen). Åker till Turkiet i maj. Kan hon sola?
Väntar spänt på svar. Tack på förhand.

Om det är så att de vita fläckarna helt saknar pigment är det fråga om en vitiligo. Vid atopiskt eksem kan man ofta se ojämnheter i pigmentet och ljusare fläckar på armar och bålen. Dessa fläckar brukar inte synas lika mycket och jämnar oftast ut sig på vintern, så jag gissar att din dotter har en vitiligo. Man kan pröva att sola på fläckarna men bör vara försiktg så att inte huden bränns då det här saknas pigment. Smörj med en hög solskyddsfaktor under semestern i Turkiet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!