Ange ditt sökord

Annons:

Vita fläckar på mage och insidan av armarna

Hej! Jag har en flicka på 9 år som har en stor vit fläck på magen och lite på insidan av armarna vid armhålorna. Syns väldigt mycket på sommaren. Inte så mycket på vintern. Hon har torr hud som smörjes med fenuril dagligen, ibland glöms det bort. Hade eksem som liten. Vad är detta och kommer det att försvinna? Fick detta för några år sen. På sommaren smörjer vi med solkräm. Brukar inte bli röd på fläckarna. Är det bra att sola? Har inte blivit bättre på dessa åren (3-4 år sen). Åker till Turkiet i maj. Kan hon sola?
Väntar spänt på svar. Tack på förhand.

Om det är så att de vita fläckarna helt saknar pigment är det fråga om en vitiligo. Vid atopiskt eksem kan man ofta se ojämnheter i pigmentet och ljusare fläckar på armar och bålen. Dessa fläckar brukar inte synas lika mycket och jämnar oftast ut sig på vintern, så jag gissar att din dotter har en vitiligo. Man kan pröva att sola på fläckarna men bör vara försiktg så att inte huden bränns då det här saknas pigment. Smörj med en hög solskyddsfaktor under semestern i Turkiet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: