Ange ditt sökord

Annons:

Vita fläckar

Hej!
Jag är en tjej på 35 år som i höstas upptäckte en vit fläck på hakan, stor som en femkrona. Nu har de vita fläckarna blivit fler runt detta område och jag har fått en vit fläck i pannan vid hårfästet. Enlig Dr jag har besökt är det ev. Pityriasis Versicolor och jag har använt Selsun i tre veckor utan resultat…tycker ist. att det har blivit mer vita fläckar.
Jag har blodbrist och äter järntabletter för det. Har haft underproduktion i sköldkörteln tidigare men ingen åtgärd då värdet var inom norm efter några månader.
Jag är ofta trött och har ingen sexlust.

Svartill signaturen Sissi
Pityriasis versicolor är en ytlig jästsvampinfektion. För det mesta sitter dessa förändringar på bröst och rygg och ses som litet ljusare fjällande oregelbundet formade fläckar när den normala huden är brun ,annars som bruna fläckar mot ljusare normal hud. Det är ovanligt med förändringar enbart i ansiktet. Kan det möjligen vara en vitiligo du fått?? Läs i Dermatologens patientinformation nr 25 och se om det stämmer på dina symtom.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 juni, 2002 Publicerad: 23 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: