Ange ditt sökord

Annons:

Vita fläckar

Hej!
Jag har alltid lätt blivit brun när jag varit utomlands men nu senast när jag var utomlands blev jag inte så brun i ansiktet eller på mina armar. Jag fick även ljusare fläckar på mina överarmar och på halsen. Kan det ha något med att jag använt kortison (för mina eksem) rätt mycket innan jag åkte utomlands? Försvinner detta? Och varför tror ni inte jag blev så brun på armarna där jag inte hade vita fläckar?
Detta är jättejobbigt och jag tänker på det hela tiden.
Jag har kollat hur vitiligo ser ut men jag tycker inte det ser ut som det.
Jag hoppas ni svarar. Tack på förhand!

Hej!
Det du beskriver kan ha två orsaker: Dels kan kortisonsalvor ibland ge minskad pigmentering i behandlade områden. Dels är det vanligt att man efter eksem får sk postinflammatorisk hypopigmentering, dvs att det blir vitt på ett ställe där eksemet tidigare varit. Dessa fläckar är inte lika vita som vitiligo, eftersom det oftast finns lite pigment kvar. De är inte heller lika skarpt avgränsade mot omgivande hud, som vitiligo. Postinflammatorisk hypopigmentering brukar så småningom gå över och du kan bli brun igen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!