Ange ditt sökord

Annons:

Vit förtjockning av huden på penis

Hej!
Jag har i ca. 2 år haft en vit förtjockning av huden på änden av min penis förhud. Det irriterar inte men ser fult och äckligt ut. Till slut så brukar skinnet bli löst och man kan riva bort små skinnbitarutan att det egentligen känns. När man runkar så blir huden väldigt torr på ollonet och förhuden. Vad kan det vara? Snälla säg inte att jag ska gå till läkaren. Det har jag märkt att jag inte vågar. Jag idrottar och duschar därmed minst en gång varje dag. För ett år sen så använde jag alltid extra mycket tvål på snoppen. När symptomen var påkommande så märkte jag också att det blev värre efter sex med kondom. Hoppas det finns nån kräm eller behandling som jag kan köpa utan att gå till doktorn.
Tack för att ni svarar.

Hej!
Tyvärr finns det inte någon behandling för detta utan att gå till läkare. Det du kan göra, är att läsa om lichen sclerosus et atroficus i dermatologens patientinformation. Om du tycker att det stämmer, ser du också där att det finns en effektiv behandling, att smörja med stark kortisonsalva som är receptbelagd. I första hand bör du ordna med remiss till hudspecialist.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: