Ange ditt sökord

Annons:

Vinterutslag

Hej! Jag är en tjej på 18 år och varje höst och vinter har jag utslag i ansiktet. Började få det för ca 4 år sedan. Huden torkar ut och jag blir jätterödflammig. Sen får jag som prickar med vatten i. De är fyllda med något och de gör ont. Kliar jättemycket. Jag får ingen hjälp. Hoppas ni har en aning om vad det kan vara. Skulle vara jättetacksam.

Hej!
Det kan röra sig om eksem eller nässelutslag i första hand. I ett fall som ditt kan man endast råda att du söker läkare när utslagen finns, annars kan man inte ställa diagnosen. Om inte vårdcentralen kan, bör du be om remiss till specialist!
FN

Läs vanliga frågor och svar om utslag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!