Ange ditt sökord

Annons:

Vintertorr

Hej! Min son är färgad (indier) och varje vinter blir han alldeles grå i skinnet. Han får även torrsprickor på låren. Har provat allt som finns på apoteket, men är inte nöjd med någon produkt. Jag har hört att bodyshop har speciella produkter för färgade. Vad vet du om detta? Tacksam för svar.

Svar till signaturen UD
Möjligen kan din son ha en form av ichtyos (fiskfjällssjuka) som är ärftigt betingad. Man har då väldigt torr hud som nästan "krakelerar" som små fjäll. Annars är ju torr hud mycket vanligt vid atopiskt eksem och ofta utan att eksem finns. Däremot har inte färgade någon annan typ av torr hud än vita, det ser bara litet annorlunda ut. Har Du prövat Caress som innehåller karbamid eller Propyless som innehåller propylenglykol, båda bra vid torr hud. I hälsokostaffärer finns Galaktobase, också bra mot torr hud. Det är viktigt att smörja ofta.
Jag känner inte till speciella produkter för färgade, det vetenskapliga underlaget för detta är mycket tveksamt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: