Ange ditt sökord

Annons:

Vinterfot

Jag har fick beskedet att jag har vinterfot när jag var 8-10år. Nu är jag 26 år och har provat det mesta för att det ska bli bättre. Finns det nåt botemedel/salva eller liknande?
Tack på förhand, hoppas på svar.

"Vinterfötter" brukar vi benämna dessa personer som under vintern får tilltagande besvär med torra, fjällande och ibland spruckna fotsulor/tår. Många gånger har man även ett sk böjveckseksem eller tecken på pollensnuva/astmabesvär. Grundbehandlingen är feta, mjukgörande och avfjällande krämer. Har Du besvär med klåda kan en kortisonkräm ge viss bättring.
Har man riktigt torra fötter, kan fotbad kännas bra och sen smörja in dem. Ang val av fet kräm får man delvis pröva sig fram till nån man tycker är bra. På dagtid en som inte är så fet modell Essex eller Decubal och en fetare till kvällen modell Locobase, Repair eller Ceridal. Om huden inte är alltför sprucken kan nog Locobase LPL från Apoteket fungera bra, men den kan svida lite (är sur pga innehållet av mjölksyra som mjukar upp och fjällar av).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: