Ange ditt sökord

Annons:

Vinterfot

Jag har fick beskedet att jag har vinterfot när jag var 8-10år. Nu är jag 26 år och har provat det mesta för att det ska bli bättre. Finns det nåt botemedel/salva eller liknande?
Tack på förhand, hoppas på svar.

"Vinterfötter" brukar vi benämna dessa personer som under vintern får tilltagande besvär med torra, fjällande och ibland spruckna fotsulor/tår. Många gånger har man även ett sk böjveckseksem eller tecken på pollensnuva/astmabesvär. Grundbehandlingen är feta, mjukgörande och avfjällande krämer. Har Du besvär med klåda kan en kortisonkräm ge viss bättring.
Har man riktigt torra fötter, kan fotbad kännas bra och sen smörja in dem. Ang val av fet kräm får man delvis pröva sig fram till nån man tycker är bra. På dagtid en som inte är så fet modell Essex eller Decubal och en fetare till kvällen modell Locobase, Repair eller Ceridal. Om huden inte är alltför sprucken kan nog Locobase LPL från Apoteket fungera bra, men den kan svida lite (är sur pga innehållet av mjölksyra som mjukar upp och fjällar av).
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!