Ange ditt sökord

Annons:

Vill ta bort födelsemärken

Hejsan

Jag vill att mina födelsemärken i ansiktet och på armarna ska försvinna. Vart ska jag vända mig för att få dem borttagna och vilken teknik ger bäst resultat? Skära bort dem eller använda laser?

Svar till signaturen Olle
Det viktigaste när "födelsemärken" tas bort är att man gör en mikroskopisk analys (så kallat PAD). Bäst är kniv men man kan också använda laser som en kniv. Man bör ej "bränna" bort dem med laser då man vid denna metod ej kan göra vävnadsanalys. Huvudprincip vid borttagande av "födelsemärken" är att man bara skall ta bort dem som inger misstanke om cellförändringar. Alla människor har mellan 60 och 200 "födelsemärken". Det är ju helt omöjligt-och felaktigt- att ta bort alla.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 juli, 2002 Publicerad: 20 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: