Ange ditt sökord

Annons:

Vill gå ned i vikt och öka fettförbränningen

Läste er artikel om prolaktin och nedsatt fettförbränning och ämningsomsättning. Har ett Prolaktinom behandlat med Pravidel sedan 2004. Slutade beh när jag blev gravid sept 2010. Gick upp 23 kilo under grav, och har ca 10 kvar efter amning. Trots strikt kost (GI ca 1500 kcal/dag) och dagliga timslånga powerwalks i en månad har jag inte gått ner ett gram. Har nu förhöjt PRL men ingen medicin i väntan på nya prover. Min beh läkare säger att vikten inte har nåt med PRL att göra, vad ska jag göra? /Camilla 32

Prolaktinom är en godartad tumör i hypofysen och bildar då för mycket av hormonet prolaktin, vilket kan föra till en del störningar bl.a ämnesomsättningen. Man kan se en ökad vätskeansamling i kroppen som i sig då kan ge ökad vikt. Generellt är vikten beroende på energin man tar i i form av mat och dryck, samt hur mycket energi man gör av med i form av muskelarbete. I det här fallet är det viktigt att du ahr fortsatta kontakter med tidigare behandlande läkare för att ha kontroll på förloppet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: