Ange ditt sökord

Annons:

Vill gå ned i vikt och öka fettförbränningen

Läste er artikel om prolaktin och nedsatt fettförbränning och ämningsomsättning. Har ett Prolaktinom behandlat med Pravidel sedan 2004. Slutade beh när jag blev gravid sept 2010. Gick upp 23 kilo under grav, och har ca 10 kvar efter amning. Trots strikt kost (GI ca 1500 kcal/dag) och dagliga timslånga powerwalks i en månad har jag inte gått ner ett gram. Har nu förhöjt PRL men ingen medicin i väntan på nya prover. Min beh läkare säger att vikten inte har nåt med PRL att göra, vad ska jag göra? /Camilla 32

Prolaktinom är en godartad tumör i hypofysen och bildar då för mycket av hormonet prolaktin, vilket kan föra till en del störningar bl.a ämnesomsättningen. Man kan se en ökad vätskeansamling i kroppen som i sig då kan ge ökad vikt. Generellt är vikten beroende på energin man tar i i form av mat och dryck, samt hur mycket energi man gör av med i form av muskelarbete. I det här fallet är det viktigt att du ahr fortsatta kontakter med tidigare behandlande läkare för att ha kontroll på förloppet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!