Ange ditt sökord

Annons:

Vilken hudslipningsmetod är bäst?

Hej!
Jag önskar bli av med acne-ärr och rynkor i panna + runt mun (är 34 år). Söker bästa metod. Läkare rekommenderade mig ultrapulslaserbehandling.

Dock,
Citat från svar på fråga på er hemsida: “Laser är inget bra alternativ vid ärrbehandling enligt min uppfattning”. Vad rekommenderar du för metod? Jag är ej så priskänslig. Viktigast är bra resultat med låg risk.

Hej! Det finns olika typer av acneärr. Den djupa sorten (ser ut som en djup grop - ett hål) i huden, är inte lämplig att laserbehandla eftersom den når så djupt ned i huden att man inte kan behandla utan att ännu mer ärrbildning blir följden. Där finns det tekniker för att "lyfta" upp ärrets botten istället, genom att på olika sätt skära av de små ärrtrådar som håller ned gropen.
Sen finns det ytliga nätverksliknande acneärr, där både slipning och säkert ultrapulslaser kan ha god effekt, det gäller ju "bara" att åstadkomma en jämn yta.
Slipande metoder av olika slag, har det gemensamt att huden blir lite tunnare och sprödare, och kan tåla sol sämre eller inte alls.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 1 december, 2003 Publicerad: 1 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: