Ange ditt sökord

Annons:

Vilka receptbelagda medciner kan hjälpa mig vid viktnedgång?

Vilka receptbelagda mediciner kan användas för att "hjälpa till" vid viktnedgång? Jag har frågat min läkare på VC, men han uppgav att det inte fanns några sådana-- Det skulle underlätta för mig om jag kan föreslå någon medicin.. Tack på förhand!

Någon mirakelmedicin för att gå ned i vikt och sedan stanna på en låg nivå har vi inte. Det handlar om "energi i form av kalorier in och energi ut!" Vi har haft några preparat för att kunna hhjälpa till med en nedgång, men de har haft en del oönskade ja till och med farliga bieffekter varför de blivit indragna. Kvar finns dock tabletter Xenical som man tar under vissa förutsättningar. Största problemet är alltid att kunna stanna kvar vid den lägre vikten och då gäller det en helt ny inställning till förhållandet kost och motion!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.