Ange ditt sökord

Annons:

Vilka patienter får ECT-behandling och litiumbehandling samtidigt utan uppehåll av litiumbehandling?

Vilka patienter får ECT behandling och litium behandling samtidigt utan uppehåll av litiumbehandling? Vad heter diagnos och ev biverkningar även de bestående. Vad händer sen med de patienter som inte bli bättre efter såna behandlingar? Tack Roberta 45

ECT behandling kan ges vid olika psykiska tillstånd som bl.a. svåra depressioner, manier, svåra psykotiska tillstånd och kan ibland vara livräddande. Om patienten redan står på litium som stämningsstabiliserande läkemedel finns det olika skolor när det gäller att behålla litium under ECT-behandlingen. Vissa föredrar att behålla litium medicineringen medan andra sätter ut litium under behandingsperioden. Det som överlag rekommenderas om man står kvar på litium under ECT-behandlingen är att sänka dosen litium så att koncentrationen ligger < 0.5 mmol/l för att minska på biverkningarna i form av minnesstörningar bl.a.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 8 oktober, 2012 Publicerad: 8 oktober, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: